Hi, How Can We Help You?
  • Mon - Sat 10:30am to 9:00pm, Sun to 7pm

Category: Best Optometrist

komono malaysia
 

KOMONO-sunglasses

 

Introducing the KOMOMO Crafted Collection, the latest exclusive eye wear collection with premium portfolio and feature accessories. Every color and shape and design is unique and iconic for KOMONO CRAFTED.

Memperkenalkan KOMONO Crafted Collection; yang terbaru lagi eksklusif. KOMONO CRAFTED collection merupakan portfolio terbaru keluaran KOMONO  Malaysia bagi premium level accessories yang menggunakan high-end materials dan details. Setiap warna, bentuk dan component merupakan keunikkan bagi KOMONO CRAFTED.

KOMONO; bermaksud "small things" atau "perkara-perkara kecil" di mana community designers mendedikasikan design mereka ke atas accessories masa kini. Setiap ahli-ahlinya berkongsi passion dengan memasukkan budaya Belgium ke dalam bentuk yang lebih simple. KOMONO Petaling Jaya adalah gabungan sempurna antara Visi dan Masa.

KOMONO-Crafted-Collection

Pertukangan yang sebenar adalah sesuatu yang dapat dikenali walaupun dengan mata tertutup. Dengan hanya sentuhan sahaja sudah dapat meneka. Setiap KOMONO CRAFTED collection dihasilkan dengan sempurna. Untuk melindungi keseluruhan sunglasses, setiap sudut yang licin dan permukaan yang berkilat direka khas dengan gaya vintage, all-black di mana setiap satu dilengkapkan  dengan casing yang tahan lasak dan baldu di dalam.

Jika korang nak dapatkan KOMONO CRAFTED collection, boleh la drop by Malaya Optical Uptown untuk dapatkan collection tersebut. Berikut merupakan KOMONO CRAFTED collection yang ada di Malaya Optical,

KOMONO THE BENNET - COLOR CARAMEL DEMI

KOMONO THE BENNET - COLOR IVORY DEMI

KOMONO THE BENNET - COLOR BLACK

KOMONO THE ALLEN - COLOR TORTOISE DEMI

KOMONO THE ALLEN - COLOR BLACK

KOMONO THE REVIERA - COLOR BLACK
cropped Malaya Optical Logo1
Korang tahu tak yang Malaya Optical ni dah lama beroperasi iaitu sejak dari tahun 1957 lagi. Apa kata kalau hari kita berkenalan dan mengenali Malaya Optical secara lebih mendalam lagi. Disebabkan Malaya Optical dah lama ditubuhkan, jadi kebanyakkan pekerja yang bekerja di Malaya Optical merupakan pekerja yang berpengalaman dan mempunyai pegetahuan yang luas dalam bidang optometry. Customer Malaya Optical juga terdiri daripada pelbagai peringkat umur dari kanak-kanak sehingga lah dewasa.

Apa yang uniknya mengenai Malaya Optical ialah ia mengamalkan konsep boutique eye wear di mana konsep ini amat jarang sekali di jumpai di kebanyakkan kedai cemin mata seluruh Malaysia. Specialnya Malaya Optical ini juga mempunyai dua buah bilik khas untuk check mata customer dan ruang nya juga amat luas dan selesa. Jadi kepada sesiapa yang tercari-cari kat mana nak buat cermin mata dengan service yang selesa dan puas hati, datang la di mana-mana saja cawangan Malaya Optical sama ada di Subang SS15, China Town atau di Damansara Uptown yang merupakan cawangan utama bagi Malaya Optical. Korang boleh datang setiap hari dari hari Isnin sampai hari Ahad dari pukul 10.30 pagi sampai pukul 9 malam kecuali hari Ahad akan ditutup pada pukul 7 malam.

checking-room-2       checking-eye     Bilik untuk check mata

Setakat tempat yang bagus dan selesa, cukup ke? Jangan risau. Di sini juga mempunyai optometrist yang berpengalaman. Optometrist merupakan healthcare practitioner utama dalam bidang berkaitan mata dan visual system. Mereka memberi penjagaan comprehensive terhadap mata dan penglihatan termasuklah check berkenaan dengan pembiasan atau refraction error, dispensing, diagnose masalah atau penyakit dalam mata dan memulihkan keadaan visual. Di Malaysia, semua optometrist mendapat lulusan university dan mereka mempunyai clinical skill yang lengkap.

Mendapatkan bantuan daripada optometrist yang terlatih adalah sangat dititikberatkan. Ini kerana visual system atau mata kita amat penting dan memerlukan penjagaan yang sesuai. Untuk menjaga visual system kita, ia hanya boleh diperiksa oleh optometrist yang berpengalaman dan mempunyai kelulusan. So guys tunggu apa lagi, datang ke Malaya Optical, bawa family dan kawan-kawan datang sekali untuk dapatkan service mata yang korang nak selama ni. Lastly, jaga mata korang sebelum terlambat.