Hi, How Can We Help You?
  • Mon - Sat 10:30am to 9:00pm, Sun to 7pm

Tag: optometrist

string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
merdeka sales
Blog

Merdeka Day may just be the day where your patriotism is on overdrive, and the pride and love that you have for the country is totally over brimming. But its not all over, you will be more proud with the special and exciting things around you. With that in mind, we've taken the liberty to list down some of the best Merdeka promotions at Malaya Optical that you wouldn’t want to miss!

In conjunction with the Merdeka, Malaya Optical is going to run promotions up to 50% off for our wide range of offerings including prescription lenses and sunglasses (while stock lasts). Our sales is starting from 1st of August to 30th August.

Please hashtag us at #malayaoptical #merdekasales #merdeka #malaysia #31august #sales #promotion #optometrist #optical #uptowndamansara #pj #petalingjaya #ss15

Do join us during the upcoming #clariofare event which is going to be held on the 16th August. We have something special for everyone including special deals for contact lenses, fit-overs, sunglasses and prescription lenses.
string(3) "box"
cropped Malaya Optical Logo1
Korang tahu tak yang Malaya Optical ni dah lama beroperasi iaitu sejak dari tahun 1957 lagi. Apa kata kalau hari kita berkenalan dan mengenali Malaya Optical secara lebih mendalam lagi. Disebabkan Malaya Optical dah lama ditubuhkan, jadi kebanyakkan pekerja yang bekerja di Malaya Optical merupakan pekerja yang berpengalaman dan mempunyai pegetahuan yang luas dalam bidang optometry. Customer Malaya Optical juga terdiri daripada pelbagai peringkat umur dari kanak-kanak sehingga lah dewasa.

Apa yang uniknya mengenai Malaya Optical ialah ia mengamalkan konsep boutique eye wear di mana konsep ini amat jarang sekali di jumpai di kebanyakkan kedai cemin mata seluruh Malaysia. Specialnya Malaya Optical ini juga mempunyai dua buah bilik khas untuk check mata customer dan ruang nya juga amat luas dan selesa. Jadi kepada sesiapa yang tercari-cari kat mana nak buat cermin mata dengan service yang selesa dan puas hati, datang la di mana-mana saja cawangan Malaya Optical sama ada di Subang SS15, China Town atau di Damansara Uptown yang merupakan cawangan utama bagi Malaya Optical. Korang boleh datang setiap hari dari hari Isnin sampai hari Ahad dari pukul 10.30 pagi sampai pukul 9 malam kecuali hari Ahad akan ditutup pada pukul 7 malam.

checking-room-2       checking-eye     Bilik untuk check mata

Setakat tempat yang bagus dan selesa, cukup ke? Jangan risau. Di sini juga mempunyai optometrist yang berpengalaman. Optometrist merupakan healthcare practitioner utama dalam bidang berkaitan mata dan visual system. Mereka memberi penjagaan comprehensive terhadap mata dan penglihatan termasuklah check berkenaan dengan pembiasan atau refraction error, dispensing, diagnose masalah atau penyakit dalam mata dan memulihkan keadaan visual. Di Malaysia, semua optometrist mendapat lulusan university dan mereka mempunyai clinical skill yang lengkap.

Mendapatkan bantuan daripada optometrist yang terlatih adalah sangat dititikberatkan. Ini kerana visual system atau mata kita amat penting dan memerlukan penjagaan yang sesuai. Untuk menjaga visual system kita, ia hanya boleh diperiksa oleh optometrist yang berpengalaman dan mempunyai kelulusan. So guys tunggu apa lagi, datang ke Malaya Optical, bawa family dan kawan-kawan datang sekali untuk dapatkan service mata yang korang nak selama ni. Lastly, jaga mata korang sebelum terlambat.
string(3) "box"
floaters

The vitreous humor is a clear, gelatinous substance consisting of collagen and sodium hyaluronate that fills the eyeball between the retina and the lens, making up about 2/3 of the volume of the eye. It is firmly attached anteriorly at the peripheral retina and posteriorly at the optic nerve.


Vitreous humor is a semi-solid gel and jelly-like substance, therefore it does not show any movement or ripple within the vitreous chamber unless it is liquefied. The vitreous liquefication is also known as synchisis. The liquification will invariably lead to collapse of vitreous, which is known as vitreous syneresis. In this case, vitreous floaters will develop.


Often, floaters are described by the patients as small bits of debris in the field of vision that look like spots, hairs or strings which seem to float in front of the eyes. Actually, floaters are tiny clumps of gel or cellular debris which float inside the vitreous chamber. Usually, floaters are frequently visible when one is looking at a plain background, for example a blue sky. They move more rapidly with eye movements and tend to become stationary when the eye is not moving. In fact, floaters are commonly seen in myopic(nearsightedness) or elderly patients. However, the sudden onset of visual floaters often signals retinal detachment.



The vitreous body which provides solid support for the retina, fills the space between the lens and the retina. As myopia gradually develops, the axial length of the eye becomes longer than normal. This is more typical in patients with high myopia. Therefore, the volume of the vitreous chamber becomes greater. Thus, a space develops between the vitreous body and the retina and space becomes filled with a watery substance that does not provide such solid support for the retina, thus resulting in floaters Typical floaters usually required no treatment. They may be annoying but usually improve with time.


Image result for FLOATERS



Figure 2 Floaters in eyes


Besides myopia, another possible reason for the developments of floaters is due to aging. As the eyes age, the strands of collagen start to denature and they become visible within the vitreous humor. Floaters are actually shadows cast on the retina by some piece of collagen. When the light travels through the vitreous in order to reach the retina, any objects in the vitreous will reflect on the retina. Due to aging, when the vitreous humor starts to shrink away from the retina, it thickens and clumps together, thus creating floaters.


Being benign, floaters by themselves are not dangerous and harmful. However, when a floater develops, it can sometimes cause a tear in the retina, which can develop into a retinal detachment, usually indicated by a sudden appearance of shower of floaters which can be accompanied by flashing lights (photopsia). The risk factors of retinal detachment are high myopia and trauma. So, if retinal detachment occurs, a visual field defect can usually be noticed as a curtain or shadow appearing in the peripheral vision.


 



Still confusing about the floaters? Visit us now @ Malaya Optical Damansara Uptown and Subang SS15. Our professional optometrist will be there to assist you in anyway.

string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"