Hi, How Can We Help You?
  • Mon - Sat 10:30am to 9:00pm, Sun to 7pm

Tag: malaya optical

string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box" string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
cropped Malaya Optical Logo1
Korang tahu tak yang Malaya Optical ni dah lama beroperasi iaitu sejak dari tahun 1957 lagi. Apa kata kalau hari kita berkenalan dan mengenali Malaya Optical secara lebih mendalam lagi. Disebabkan Malaya Optical dah lama ditubuhkan, jadi kebanyakkan pekerja yang bekerja di Malaya Optical merupakan pekerja yang berpengalaman dan mempunyai pegetahuan yang luas dalam bidang optometry. Customer Malaya Optical juga terdiri daripada pelbagai peringkat umur dari kanak-kanak sehingga lah dewasa.

Apa yang uniknya mengenai Malaya Optical ialah ia mengamalkan konsep boutique eye wear di mana konsep ini amat jarang sekali di jumpai di kebanyakkan kedai cemin mata seluruh Malaysia. Specialnya Malaya Optical ini juga mempunyai dua buah bilik khas untuk check mata customer dan ruang nya juga amat luas dan selesa. Jadi kepada sesiapa yang tercari-cari kat mana nak buat cermin mata dengan service yang selesa dan puas hati, datang la di mana-mana saja cawangan Malaya Optical sama ada di Subang SS15, China Town atau di Damansara Uptown yang merupakan cawangan utama bagi Malaya Optical. Korang boleh datang setiap hari dari hari Isnin sampai hari Ahad dari pukul 10.30 pagi sampai pukul 9 malam kecuali hari Ahad akan ditutup pada pukul 7 malam.

checking-room-2       checking-eye     Bilik untuk check mata

Setakat tempat yang bagus dan selesa, cukup ke? Jangan risau. Di sini juga mempunyai optometrist yang berpengalaman. Optometrist merupakan healthcare practitioner utama dalam bidang berkaitan mata dan visual system. Mereka memberi penjagaan comprehensive terhadap mata dan penglihatan termasuklah check berkenaan dengan pembiasan atau refraction error, dispensing, diagnose masalah atau penyakit dalam mata dan memulihkan keadaan visual. Di Malaysia, semua optometrist mendapat lulusan university dan mereka mempunyai clinical skill yang lengkap.

Mendapatkan bantuan daripada optometrist yang terlatih adalah sangat dititikberatkan. Ini kerana visual system atau mata kita amat penting dan memerlukan penjagaan yang sesuai. Untuk menjaga visual system kita, ia hanya boleh diperiksa oleh optometrist yang berpengalaman dan mempunyai kelulusan. So guys tunggu apa lagi, datang ke Malaya Optical, bawa family dan kawan-kawan datang sekali untuk dapatkan service mata yang korang nak selama ni. Lastly, jaga mata korang sebelum terlambat.