Hi, How Can We Help You?
  • Mon - Sat 10:30am to 9:00pm, Sun to 7pm

Tag: malaya optical subang

string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
string(3) "box"
cropped Malaya Optical Logo1
Korang tahu tak yang Malaya Optical ni dah lama beroperasi iaitu sejak dari tahun 1957 lagi. Apa kata kalau hari kita berkenalan dan mengenali Malaya Optical secara lebih mendalam lagi. Disebabkan Malaya Optical dah lama ditubuhkan, jadi kebanyakkan pekerja yang bekerja di Malaya Optical merupakan pekerja yang berpengalaman dan mempunyai pegetahuan yang luas dalam bidang optometry. Customer Malaya Optical juga terdiri daripada pelbagai peringkat umur dari kanak-kanak sehingga lah dewasa.

Apa yang uniknya mengenai Malaya Optical ialah ia mengamalkan konsep boutique eye wear di mana konsep ini amat jarang sekali di jumpai di kebanyakkan kedai cemin mata seluruh Malaysia. Specialnya Malaya Optical ini juga mempunyai dua buah bilik khas untuk check mata customer dan ruang nya juga amat luas dan selesa. Jadi kepada sesiapa yang tercari-cari kat mana nak buat cermin mata dengan service yang selesa dan puas hati, datang la di mana-mana saja cawangan Malaya Optical sama ada di Subang SS15, China Town atau di Damansara Uptown yang merupakan cawangan utama bagi Malaya Optical. Korang boleh datang setiap hari dari hari Isnin sampai hari Ahad dari pukul 10.30 pagi sampai pukul 9 malam kecuali hari Ahad akan ditutup pada pukul 7 malam.

checking-room-2       checking-eye     Bilik untuk check mata

Setakat tempat yang bagus dan selesa, cukup ke? Jangan risau. Di sini juga mempunyai optometrist yang berpengalaman. Optometrist merupakan healthcare practitioner utama dalam bidang berkaitan mata dan visual system. Mereka memberi penjagaan comprehensive terhadap mata dan penglihatan termasuklah check berkenaan dengan pembiasan atau refraction error, dispensing, diagnose masalah atau penyakit dalam mata dan memulihkan keadaan visual. Di Malaysia, semua optometrist mendapat lulusan university dan mereka mempunyai clinical skill yang lengkap.

Mendapatkan bantuan daripada optometrist yang terlatih adalah sangat dititikberatkan. Ini kerana visual system atau mata kita amat penting dan memerlukan penjagaan yang sesuai. Untuk menjaga visual system kita, ia hanya boleh diperiksa oleh optometrist yang berpengalaman dan mempunyai kelulusan. So guys tunggu apa lagi, datang ke Malaya Optical, bawa family dan kawan-kawan datang sekali untuk dapatkan service mata yang korang nak selama ni. Lastly, jaga mata korang sebelum terlambat.
string(3) "box"
malaya optical

Eyewear


Eye Wear of your choice available here at
href="https://www.malayaoptical.com/contact-us/optometrist-in-petaling-jaya" target="_blank" rel="noopener">Malaya Optical
. Check out the collection of spectacles eyewear from Malaya Optical. We are your qualified Optometrist from Petaling Jaya located in Damansara Uptown and we sell a range of eyewear brands here. 



The mainstream eyeglasses brands that we have at Malaya Optical in Petaling Jaya are Acid Funk, Agnes B, Aha, Alero, Andy Wolf, Armani, Asialah, Bevel, BLAC, Blackfin, Bonia, Bottega Veneta, BOZ, Burberry, BUZ, Bvlgari, Byblos, BYWP, Calvin Klein, Capulet, Carolina Hererra, Centrostyle, Cholattier, Christian, Coach, Coppe+Sid, Crispin Bees, Deep SG, Derek Lam, Derrapage, Dior, Dita, DKNY, ECO, Elizabeth Arden, Elle, Emporio Armani, Esprit, Essedue, Eyefunk, F-KOO, Fenders, Fendi, Fitovers, Fossil, Frank Custom, Frank Kids, Free Form Green, Frency Mecury, GF Ferre, Giorgio Armani, Givenchy, Gold & Wood, Goode, Gotti, Gucci,  Guess, Haus Marke, Hiari, ILINC, JF Rey, John Richmond, Jonathan Paul, Jonathan Paul Fitovers, Johnathan Paul, Johnathan Paul Fitovers, Julio, Julio Junior, Julio SG, Kate Spade, Kinsole, Komono, Lacoste, Lafont, Laura Ashley, Less Than Human, Levis, Lindberg, Longines, Lookid, Mallee Bull, Manish Arora, Marc by Marc Jacobs, Marc Jacobs, Markus T, Masaki, Maui Jim, Max Mara, Michael Kors, Mini Cooper, Minima, Minima Junior, Miu Miu, Modo, Moscot, Mykita, Nike, Nikon Titan, Nova, Oakley, Oliver Peoples, Oval Takumi, Oxibis, Parasite, Paris Hilton, Perfet Number, Plak, Playn, Polaroid, Porsche, Prada, Progear, Paul Frank, Vuillet Vega, Ralph Lauren, Ray-Ban, ROAV, Rubig, Rudy Project, RYAN ADDA, Rye & Lye, Sama, Silhouette, Spivvy, Staffan, Starck, Steel Buam, Superdry, Swissfles, SYUN, Tag Heuer, Tailor Hitch, Ted Baker, Tom Ford, Tommy Hilfiger, Torino, Tous, Undostrial, Victor & Rolf, Vivian Westwood, Vogue, Whiteout & Glare, Wolfgang, Woow, Yellows Plus, Zeiss, Zoobug, and Zottes.



You can’t get so many of the “Designer Eye Wear” anywhere else except in Malaya Optical Damansara Uptown. We bring the best handmade “Designer Eye Wear” from all over the world to Malaysia.  If you looking for eyeglasses with different shapes and style to suit different face shapes such as Round Face, Oval Face, Oblong Face, Inverted Triangle Face, Square Face, Rectangular Face or Heart Shape Face. We also carry a variety of materials of eyeglasses and sunglasses such as Plastic Eye Glasses, Metal Spectacles, Ultem Sunglasses, Titanium Specs, Stainless Steel, NXT Material Eye Glasses, Carbon Fiber Frames, and many more.