Hi, How Can We Help You?
  • Mon - Sat 10:30am to 9:00pm, Sun to 7pm

Category: Stories

legally blind
legally-blind-1

Legal or not, you will still require glasses to see clearer if you have a refractive error. And that could manifest more if you tend to do more reading, especially law students, graduates to practitioners.

legally-blind-2

Call it 'professional requirement', any lawyer will read and read between the fine prints to line, until it gets a little too much for the eyes.

legally-blind-3

When you scan text with your eyes, saccadic movements from left to right, up or down will over-work your extra-ocular muscles, not to mention increasing the work load on your visual processes. This will further cause visual fatique.

legally-blind-4

And the question, be it from books or screens, how do you want to make your eyes feel at home with that overloading black and whites?

legally-blind-5

And with the never-ending datelines, the need to proof-read will be ever be more taxing than ever.

legally-blind-6

And give you the headaches that you ever wonder when it will go away?

legally-blind-7

And you ever wondered that the bills and laws can be this taxing.

legally-blind-8
Can't see right? Or you can't win that battle?

Come over to Malaya Optical for the advice and consultation you would probably need to travel or pay overseas. We provide visual relieve and treatment.

Keywords:

Legally Blind
kids and computer

KIDS COMPUTER VISION


Kids computer vision

kids-pc-1

In the world of Internet and smartphones, kids are more connected than ever. The latest survey showed that over 90% of kids in the world uses a computer.

kids-pc-2

As computers extensively becomes part of our lives, so does the high exposure of blue light from our monitors / smartphone screens.

kids-pc-3

The advent of blue-light is that the wave-length can seep through the anterior anatomy of your eye and goes directly to your retina. Increased exposure evidently cause numerous symptoms.

kids-pc-4

Prolong exposure give rise to eye-strain, due to increased retina bleaching and harmful absorbent of the blue wave-length.

kids-pc-5

Constant eye-strains will lead to headaches. Kids with regular headaches tend to be cranky and will try to dissociate themselves from school work or assignment.

kids-pc-6

Blue-light wave-length has proven to cause insomnia or the inability to get good sleep. Kids may suffer at school or their daily functions.

kids-pc-7

And hence, they may exhibit complaints such as lack of focus and tiredness from time to time.

kids-pc-8

With a risk of myopia progression especially with long hours of computer usage.

Come to Malaya Optical to have your kids vision examined by our licensed optometrist.

Keywords:

Kids and computer vision

Definition:

Computer Vision Syndrome, also referred to as Digital Eye Strain, describes a group of eye and vision-related problems that result from prolonged computer, tablet, e-reader and cell phone use. Many individuals experience eye discomfort and vision problems when viewing digital screens for extended periods. The level of discomfort appears to increase with the amount of digital screen use.

The most common symptoms associated with Computer Vision Syndrome (CVS) or Digital Eye Strain are

  • eyestrain

  • headaches

  • blurred vision

  • dry eyes

  • neck and shoulder pain


These symptoms may be caused by:

  • poor lighting

  • glare on a digital screen

  • improper viewing distances

  • poor seating posture

  • uncorrected vision problems

  • a combination of these factors


contact lens
Hai korang semua. Sihat? Buat apa hari ni? Mesti korang busy dengan life masing-masing kan. Kalau busy sekalipun, meh la spend time sikit untuk baca blog ni. Bukan apa, kadang-kadang bila kita rajin membaca ni minda lebih terbuka dan dapat release stress, kan? Topik hari ni berkaitan dengan rutin harian korang tak kira la korang ni student lagi ke atau pun dah bekerja.

Mula je waktu pagi, korang akan bangun dan get ready sama ada untuk ke tempat keje or tempat belajar atau pun sekolah. Kebanyakkan kita semua sekarang ni bangun pagi je dah tengok smartphone betul tak? Disebabkan zaman ni kita menggunakan pelbagai jenis digital devices contohnya smartphone, tablet, computer dan television, jadi salah satu yang memberi effect kat kita adalah mata. Mata adalah organ kita yang sangat penting dan of course la ia memerlukan penjagaan yang rapi. Jadi kepada korang-korang yang memang pakai spectacles, apa kata kalau korang cuba pakai lens yang ada blue light protection. Apa tu blue light? Blue light adalah cahaya yang dikeluarkan oleh digital device dan boleh memberi kesan buruk jika berlebihan. Antara jenama lens yang offer blue light protection ialah Hoya, Ziess dan Essilor.

tengok-smartphone                Blue-light-hazard

Lepas kita dah siap-siap semua, kepada yang drive tu why don't korang semua cuba pulak pakai lens cermin mata daripada Ziess iaitu Ziess DriveSafe Lenses yang mana ia sesuai untuk memandu  tak kira la pada waktu malam atau pun memandu dalam hujan. Ok.. kalau korang tak pakai spectacle, korang boleh protect mata korang dengan pakai sunglasses waktu tengah drive. Tapi protection hanya limit pada waktu yang ada cahaya matahari je la. Kalau pakai waktu malam tak ke buang tebiat namanya tu.

memandu-waktu-pagi              hydrogel-contact-lens

Kepada sesiapa yang menggunakan computer sama ada untuk buat kerja pejabat ke, kerja kursus yang lecturer atau cikgu bagi, mesti mata korang akan menjadi cepat kering dan letih lagi-lagi yang pakai contact lens. Kalau nak kekalkan kelembapan mata dan tak nak mata cepat kering, korang boleh pakai contact lens yang ada silicon hydorgel. Contoh contact lens yang ada silicon hydrogel ialah Air Optix, Biofinity dan MiaCare.

Kalau korang tertanya-tanya mana nak dapatkan lens cermin mata yang ada blu light protection dan DriveSafe lens, atau nak dapatkan contact lens yang ada silicon hydrogel, korang boleh drop by mana-mana cawangan Malaya Optical. Malaya Optical juga mempunyai optometrist yang berpengalaman kalau korang nak dapatkan lebih info.