• 71, SS21/37, Damansara Utama, 47400, Petaling Jaya, Selangor
  •           
  • +60 17-3613 715

Kanta yang paling nipis oleh Cermin Mata Nikon!

Nikon Ophthalmic Lenses

Nikon Eyeglasses berusaha untuk mereka bentuk kanta yang memberikan penglihatan yang terbaik kepada pemakainya. Kanta yang paling nipis oleh Cermin Mata Nikon amat berguna untuk setiap individu. Kanta preskripsi yang paling biasa ialah kanta penglihatan tunggal yang meliputi satu kuasa preskripsi di seluruh kanta,

untuk membetulkan rabun jauh (miopia), rabun dekat (hiperopia) atau masalah membaca (presbiopia). Nikon adalah salah satu pengeluar kanta cermin mata terkemuka di Jepun sejak tahun 1946.

Kanta Nikon Lite AS menampilkan Nikon Advanced Aspheric Design untuk memberikan penglihatan yang jelas dengan herotan persisian terhad dan estetika yang baik. Kanta asfera mempunyai permukaan hadapan yang lebih kompleks berbanding dengan kanta konvensional (kanta sfera). Lengkung hadapan berubah secara beransur-ansur dari tengah kanta ke tepi, membolehkan lengkungan yang lebih rata dengan menghasilkan kanta yang lebih nipis, ringan dan rata yang tidak akan membonjol dan tidak melihat kurang menarik. Kanta jenis ini disyorkan untuk preskripsi mata yang rendah hingga sederhana. Kami sebagai pakar optomteris di KL akan sensiasa berusaha untuk mensyorkan anda mendapat penglihatan yang lebih fokus dan jelas dengan mengunakan kanta preskripsi yang sesuai.

 

Nikon Eyeglasses - SV Lenses
Perbezaan dalam ketebalan kanta antara kanta Nikon Konvensional dan Nikon Lite Aspheric

Satu lagi Cermin Mata Nikon – Lensa SV (Single Vision) yang menyediakan fungsi istimewa kepada pengguna ialah Nikon LITE DAS . Ini adalah lensa yang mana kedua-dua permukaan depan dan belakang adalah asfera dalam reka bentuk. Ini memberikan prestasi optik yang luar biasa di mana astigmatisme (preskripsi silau) yang tidak diingini dikurangkan berbanding dengan kanta asfera. Sebagai tambahan kepada bahan indeks tinggi, reka bentuk DAS (Double Aspheric) mengurangkan lagi ketebalan kanta. Ketebalan DAS dikurangkan kira-kira satu pertiga berbanding dengan kanta standard dan boleh menjadi sehingga 14% lebih nipis berbanding dengan kanta asfera tunggal konvensional. Oleh itu, Nikon LITE DAS amat disyorkan kepada pemakai preskripsi tinggi, terutamanya mereka yang tidak mahu menjejaskan kualiti optik dan estetika.

Nikon Optical Lenses
Perubahan kanta asfera berganda daripada kanta sfera yang biasa

SeeMax AP direka dengan pengoptimuman silinder 8 paksi. Reka bentuk dua sisi ini membolehkan pengurangan penyimpangan yang konsisten termasuk preskripsi silau serong. Untuk memesan kanta ini, kita perlu memberikan beberapa parameter pemasangan (sudut kecondongan, sudut balut dan jarak bucu) untuk mengekalkan prestasi yang baik selepas kanta disiap. Ini meminimumkan baki penyimpangan untuk penglihatan yang lebih tajam dan jelas tanpa mengira sudut pandang. Selain itu, SeeMax AP menawarkan pemilihan lengkung asas yang berbeza supaya kanta sesuai dengan sempurna ke dalam bingkai yang menggabungkan daya tarikan kosmetik yang hebat dan prestasi visual yang optimum. Ini disyorkan kepada mereka yang mempunyai preskripsi silau atau dengan bingkai melengkung.

Nikon Prescription Lenses
Kanta Seamax Aspheric

Untuk semua Cermin Mata Nikon- kanta penglihatan tunggal Nikon, disediakan dua pilihan salutan berbeza, Seecoat plus UV atau Seecoat blue UV. Seecoat plus UV menggunakan teknologi perlindungan jelas termaju untuk menghasilkan 2 kali lebih tahan calar dan mempunyai kelebehihan untuk tahan dengan lebih lama. Ia juga mudah dibersihkan, tidak mudah kotor dan menjadi habuk. Selain itu, ia mengoptimumkan ketelusan memberikan rupa yang lebih semula jadi. Seecoat blue UV disyorkan untuk pengguna komputer dan digital terutamanya bagi mereka yang mengalami masalah mata, untuk melindungi mata mereka daripada cahaya biru pekat yang dipancarkan oleh skrin digital. Ia juga meningkatkan kontras dengan mengurangkan cahaya biru yang tidak diingini. Dengan begitu banyak faedahnya,  Kanta yang paling nipis oleh Cermin Mata Nikon menjadikan kehidupan pemakai mudah kerana lensa ini memberikan kejelasan yang secukupnya untuk menjalankan aktiviti harian mereka. 

Tempah temu janji dengan pakar optometris profesional kami atau singgah ke cawangan Malaya Optical terdekat anda untuk mengetahui lebih lanjut tentang Nikon Lenses.

Soalan Lazim *Kanta Preskripsi Nikon

1.Apakah kanta penglihatan tunggal nikon?

Kanta penglihatan tunggal yang dihasilkan oleh Nikon  menyediakan pelbagai tawaran yang membuatkan anda merasai sepenuhnya dalam daya tarikan kosmetik.

2.Berapakah harga kanta Nikon untuk cermin mata?

Harga kanta dan cermin mata adalah bergantung sepenuhnya pada kualiti. Sesetengah  kanta  mempunyai salutan optik yang lebih baik, bahan kaca yang lebih baik dan diameternya lebih besar untuk membenarkan lebih banyak cahaya masuk juga. Kos kanta Nikon  bermula daripada $130 untuk lensa 50mm f/1.8 hingga lebih 10k$ dan ke atas untuk kanta 200-400 atau 600 mm  .

3.Kanta cermin mata Nikon diperbuat daripada apa?

Sebahagian besar daripada kanta cermin mata hari ini  dilakukan dengan  resin plastik. Ia dikenali sebagai bahan organik yang mempunyai sifat tahan impak yang ringan dan relatif. Kelebihan bahan plastik terkini berbanding kaca mineral yang digunakan sebelum ini adalah ia lebih selamat, kurang berat dan tidak mudah pecah.

4.Apakah kanta terbaik untuk cermin mata?

CR-39 dan polikarbonat adalah dua kanta yang yang terbaik -yang mudah dijual di pasaran. Kedua-dua kanta ini memiliki bahan plastik. Secara amnya, untuk preskripsi penglihatan tunggal, CR-39 ialah jenis kanta yang paling biasa habis dijual.

5.Apakah mata Nikon?

Kanta Nikon Eyes dihasilkan dengan teknologi terkini dan menyediakan salutan pelindung terbaik untuk hasil penglihatan yang lebih baik. Kanta ini direka khusus dan direka bentuk secara digital untuk penglihatan yang lebih tajam dan jelas.  Kanta Nikon Eyes juga meningkatkan ketajaman penglihatan dan memberikan rintangan calar yang baik, mudah dibersihkan dan mempunyai ketahanan yang tinggi.

GET APPOINTMENT

Professional Optometrist & Designer Eyewear