• 71, SS21/37, Damansara Utama, 47400, Petaling Jaya, Selangor
  •           
  • +60 17-3613 715

Rawatan Ortho K

Pakar Rawatan Ortho-K Bertauliah untuk Dewasa dan Kanak-Kanak

Orthokeratology (Ortho-k) ialah prosedur bukan pembedahan yang menghilangkan keperluan untuk cermin mata atau kanta lekap siang hari untuk membetulkan penglihatan. Kanta Ortho-k ialah kanta lekap terapeutik yang direka khas untuk membentuk semula kelengkungan mata dengan lembut semasa anda tidur. Rawatan Ortho-k adalah rawatan yang selamat dan berkesan , alternatif kepada kanta kawalan atropin dan rabun. 

Klinik Pengurusan Myopia

Pakar optometris kami sentiasa meningkatkan kemahiran dan sentiasa membangunkan semula pengetahuan untuk mengikuti teknologi terkini. Pengurusan kawalan rabun kami adalah berbeza untuk setiap individu berdasarkan peta kornea, gaya hidup, kebiasaan dan keperluan mereka.

Teknologi dan Semangat

Kami sentiasa melabur dalam teknologi canggih & terkini untuk memastikan kami menyediakan pemasangan ortho-k terbaik untuk pesakit kami. Ahli topografi Oculus K5 ialah instrumen diagnostik perubatan standard dunia, yang membolehkan pemetaan sehingga 9mm persisian kornea untuk meningkatkan kesesuaian keseluruhan kanta ortho-k.

Perkhidmatan penjagaan mata sepanjang hayat sejak 1957

Kami mempunyai pengetahuan & kisah kejayaan yang tidak ternilai tentang pemasangan kanta RGP sejak 30 tahun lalu. Di Malaya Optical, kami menjadi pilihan ramai, setelah menerima pelbagai anugerah dan rujukan daripada pakar mata, pakar pediatrik, pengamal am dan pelanggan yang gembira.

Kami menyediakan terapi ORTHO-K yang sesuai untuk anda mengikut kaedah-kaedah yang tertentu.

  1. Perundingan

Kami mengenal pasti kanak-kanak yang sesuai yang mendapat manfaat daripada terapi Ortho-K dan membincangkan keperluan visual, permintaan, hobi dan aktiviti seharian mereka. A penilaian biasan dan penilaian kesihatan okular akan dilakukan sebelum pemasangan.

2.Pemeriksaan Mata

Peperiksaan utama awal termasuk pembiasan (menguji kuasa anda), topografi garis dasar (kelengkungan kornea), filem air mata (mata kering) dan anterior penilaian segmen (kesihatan okular) dan ukuran saiz anak mata.Pemasangan peringkat awal dan penilaian

3 Pemeriksaan Adaptasi dan Susulan

Topografi Oculus K5 adalah peralatan standard yang digunakan untuk topografi kornea yang diperlukan untuk memilih kanta kawalan rabun mata yang paling sesuai untuk kanak-kanak bagi meningkatkan keberkesanan proses rawatan.

4. Pemeriksaan Adaptasi dan Susulan

Jadual susulan yang selebihnya hendaklah termasuk dalam lawatan pada minggu pertama, sebulan yang seterusnya, dan tiga hingga enam bulan. Susulan yang kerap akan memastikan anda/anak anda mempunyai penglihatan yang bagus hampir 6/6 semasa terapi ortho-k.

Teknologi Jerman Ortho K Diagnostik Oculus K 5 Topografi

Topografi 

Topografi kornea ialah teknik penting dalam amalan orthokeratologi, oleh itu pelaburan dalam topografi standard dan terkini & paling maju seperti Oculus K5 adalah penting untuk mencapai hasil terapi Ortho-K yang terbaik, yang bermaksud paling hampir dengan penglihatan 6/6 tanpa bantuan.

Kanta yang paling sesuai

Terdapat beberapa cara untuk membantu memilih parameter terbaik untuk anak anda. Di Malaya Optical, kami tidak hanya bergantung pada satu metodologi pemasangan Ortho-K, sebaliknya kami menggunakan dua kaedah, teknik empirikal dan diagnostik . Ini membantu untuk memastikan kesesuaian terbaik yang menjamin hasil terbaik.

Lampu celah 

Lampu celah memudahkan pemeriksaan yang melihat segmen anterior atau struktur hadapan mata manusia, yang termasuk kelopak mata, kornea, sklera, konjunktiva, iris, ruang anterior, kanta kristal dan lain-lain. Ini memastikan pemakaian kanta yang selesa semasa anak anda sedang tidur.

Tempah temu janji dengan pakar Ortho-k anda sekarang dan dapatkan pemeriksaan mata anda segera di Malaya Optical.

GET APPOINTMENT

Professional Optometrist & Designer Eyewear