• 71, SS21/37, Damansara Utama, 47400, Petaling Jaya, Selangor
  •           
  • +60 17-3613 715

Kacamata kanak-kanak daripada Zeiss

Zeiss Kids Eyewear

“Ibu! Pad hidung pada cermin mata saya tiada! “Ayah! Cermin mata saya rosak! “Adakah masalah ini tidak selesai bagi anda? Adakah anda bosan menukar cermin mata anak-anak anda? Jangan risau; ibu bapa yang dikasihi, kami telah memberikan anda penyelesaian terbaik untuk kacamata kanak-kanak daripada Zeiss – Zeiss Eyewear Kids Collection.

Kids and broken frame
Sumber Alamy*

Tidak kira ia adalah pertandingan sukan, bantal atau pertandingan bola sepak, kacamata kanak-kanak haruslah sesuai diguna seperti sarung tangan. Ia mesti tahan lama daripada beberapa ketukan, diperbuat daripada bahan yang selamat dan lebih baik dan selamat untuk digunakan oleh kanak-kanak semasa mereka tumbuh. Pada masa yang sama, ia juga dapat memastikan penglihatan yang sangat baik dengan lensa hidup. Dengan ini, ZEISS telah bekerjasama dengan STEPPER EYEWEAR untuk melancarkan koleksi bingkai pertama untuk kanak-kanak.

Penyesuaian dan Pilihan warna

Pada pandangan pertama, warna dan “fasion” adalah faktor terpenting dalam pilihan cermin mata untuk anak-anak. Faktor-faktor ini membantu memberi motivasi dan keyakinan anak anda untuk memakai cermin mata. Dengan Zeiss Eyewear Kids ‘Collection, bingkai sangat fleksibel untuk menyesuaikan pandangannya menjadi cermin mata yang unik sesuai keinginan anak anda. Setiap butiran seperti warna, kaki bingkai atau pad hidung juga boleh dipilih dan disesuaikan. Ini menjadikan memilih sepasang spesifikasi baru dan menarik!

Penyesuaian dan pilihan warna kacamata kanak-kanak

Sebagai ibu bapa, anda mungkin perlu memperhatikan beberapa butiran lebih lanjut semasa memilih cermin mata yang tepat untuk anak anda. Ini termasuk kelengkapan, bahan, batang atau kaki bingkai dan jambatan hidung.

Kelengkapan dan ukuran bingkai

Kanak-kanak mempunyai harapan yang sama seperti orang dewasa untuk memilih bingkai yang sesuai untuk mereka. Bahagian yang paling penting sebenarnya ialah ukuran bingkai mengikur kesesuian dan keselesaan mereka. Cermin mata untuk kanak-kanak harus selesa dan duduk dengan baik secara konsisten, tanpa tergelincir. Ini adalah kriteria penting bagi bayi atau kanak-kanak. Oleh itu, koleksi kacamata kanak-kanak daripada Zeiss dilengkapi dengan cangkuk telinga bawaan untuk tujuan anti-tergelincir dan bingkai dioptimumkan untuk memastikan kanak-kanak memanfaatkan lensa yang diselaraskan dengan sempurna.

Bahan yang digunakan Bahan TX5 adalah bahan serba boleh dipakai yang diperbuat daripada hypoallergenic dan sesuai digunakan pada kulit muda atau sensitif. Selain itu, ia sesuai dengan keinginan semula jadi kanak-kanak untuk bergerak. Berat badannya adalah ringan dan ia juga mempunyai sifat yang boleh tahan lama. Ini adalah janji yang selalu ditunaikan oleh ZEISS dan anak-anak akan rasa senang hati mengetahui bahawa syarikat itu berbangga pada penggunaan eksklusif bahan terkemuka.

Kacamata kanak-kanak daripada Zeiss
Anatomi kacamata kanak-kanak


Kaki Bingkai dan Jambatan Hidung

Kaki bingkai untuk Koleksi Zeiss Eyewear Kids adalah ’fleksibel dan lentur. Ia sesuai digunakan pada permukaan telinga kanak-kanak tanpa menyebabkan tekanan dan ia akan memberikan keselesaan untuk kegunaan yang lama. Cangkuk telinga dapat mencapai cuping telinga dengan sempurna juga. Terima kasih kepada reka bentuk yang cemerlang yang memungkinkan penyesuaian kedudukan cangkuk telinga di pelipis. Selain skru pada bingkai tanpa rim, semua model Zeiss Eyewear Kids ’Collection adalah bebas logam. Setiap lekukan dan sudut telah digilap untuk menjaga keselamatan dan keselesaan anak-anak. Pad hidung semuanya terbuat dari silikon, yang menjadikannya lebih selesa dipakai. Pad hidung juga dilengkapi dengan ukuran yang berubah-ubah, membolehkan pakar optik kami memilih ukuran yang tepat yang boleh duduk dengan lembut dan mengedarkan tekanan secara merata pada hidung anak anda.

Akhirnya, Malaya Optical menyediakan pembersihan cermin mata profesional dengan mengunakan pembersih ultrasonik. Ia adalah bahan yang senang digunakan untuk membersihkan cermin mata dan dapat membantu menjaga keadaan cermin mata dalam keadaan baik. Adalah menjadi keutamaan kami di Malaya Optical untuk memastikan setiap kanak-kanak sentiasa dapat melihat dengan baik dengan cermin mata yang kami tetapkan.

GET APPOINTMENT

Professional Optometrist & Designer Eyewear